Een werkdag op De Lindeboom!

Onze cliënten arriveren ‘s morgens rond 8.30 uur, doorgaans met een taxi(bus).

Zowel buiten als binnen zijn er iedere werkdag volop mogelijkheden om activiteiten te ondernemen.
Vier keer per dag vindt een werkverdeling plaats, waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeur (én met de afkeur) van de cliënt.

Iedere ochtend melken we onze koeien. Daarna wordt er gevoerd, de stallen schoongemaakt, nieuw stro in de hokken bij de kalfjes gelegd en maïs en kuilvoer voor de avondmaaltijd binnengehaald.

Om 10.00 uur zijn we klaar bij de koeien en drinken we met z’n allen (cliënten, teamleden en vrijwilligers) koffie in onze kantine, of, als het weer het toelaat, buiten op het erf.

Bij de kippen worden twee keer per dag de eieren uitgehaald. De voertonnen worden bijgevuld en het water ververst.  Ook de konijnen worden gevoerd. Er zijn vaak jonge konijntjes, om te knuffelen! Eén keer per week worden zowel de kippenhokken als de konijnenhokken schoongemaakt.
De eieren worden dagelijks gepoetst en in doosjes verpakt voor de verkoop.

In de moestuin verbouwen we onder meer aardappels, doperwten, tuinbonen, sperziebonen, sla, uien en prei. Onze cliënten houden zich bezig met het zaaien, schoffelen en oogsten van de groenten, en ondersteunen bij de verkoop hiervan in onze winkel.

 

Het hele jaar door zijn een aantal cliënten bezig met het zagen en kloven van hout voor de  open haard. Dit hout wordt op bestelling verpakt in kisten van een kuub. Vervolgens gaan  zij met een begeleider het hout met bus en aanhanger wegbrengen en op de plaats van  bestemming afleveren.

 

 

De melk van onze koeien wordt gebruikt voor het maken van boerenkaas, vla, yoghurt en karnemelk.
In de zuivel vinden dagelijks afwisselende werkzaamheden plaats.  De flessen worden schoongemaakt, stickers geplakt en de bestellingen klaar gezet.  Daarnaast zijn er hand- en spandiensten te verrichten: schoonmaken, kazen poetsen en kazen keren op de plank.

Onze winkel is iedere werkdag geopend. Naast de verkoop van onze eigen producten bieden wij een assortiment aan streekproducten. Onze cliënten ondersteunen bij de verkoop, vullen de voorraad aan en helpen bij het klaarzetten van de bestellingen.
Iedere vrijdag gaat een groepje cliënten, onder begeleiding, met de bakfiets boodschappen bezorgen in Harreveld en Lichtenvoorde.

In de kantine is het iedere dag corvee:  de tafel dekken voor de broodmaaltijd, koffie en thee zetten en na de lunch afruimen. Er is nog meer te doen in de kantine: iedere week ondersteunen drie of vier cliënten bij het bakken van appeltaarten. Vliegengordijnen worden in elkaar geregen en op maat geleverd.

Om 16.30 uur gaan onze boeren met de taxi naar huis.

Zorgboerderij De Lindeboom biedt een gevarieerd programma, iedere dag opnieuw!
Onze intentie is om alle cliënten allround werkzaam te laten zijn op onze boerderij. Sommige activiteiten kunnen zelfstandig worden uitgevoerd, andere werkzaamheden vinden plaats onder begeleiding van onze gediplomeerde teamleden.
Cliënten en begeleiders lunchen gezamenlijk in de kantine. De middagpauze duurt een uur.
Werkkleding (overall en laarzen) wordt op de boerderij verstrekt.

Heb jij een indicatie vanuit PGB, WMO of WLZ en ben je op zoek naar dagbesteding? Spreekt het werken op een boerderij jou aan? Maak een afspraak om vrijblijvend een dagje mee te lopen!
Neem 
contact met ons op over de mogelijkheden!